Tocanita de cartofi cu costita de porc
4 bucati coaste porc
2 morcovi
3 cepe
10 cartofi de marime potrivita
Sare – dupa gust
Pasta de tomate sau zarzavat( rosii, ardei)- in functie de anotimp
Ulei
Carnea de porc se spala, se sterge si impreuna cu ceapa se caleste putin. Se adauga morcovul, apa si se lasa la fiert pana ce carnea se inmoaie. Se adauga cartoful taiat rondele sau pe lungime ( dupa preferinte) si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Dupa ce cartoful a fiert se adauga rosiile si ardeiul, iarna din conserva, vara proaspete. Cand si rosiile si ardeiul au fiert se opreste si se adauga patrunjel sau alte mirodenii.
Dupa preferinte, se poate baga la cuptor 20 minute sau se scade pe foc.
Se serveste cu mamaliguta si muraturi sau paine si muraturi sau salata.
Pofta buna!
May 18, 2010 at 1:33 am
Ahh…intotdeauna am simtit ca sunt taran …imi place rau de tot mancarea de cartofi cu sos mult, cu marar, cu carne , fara carne , nu conteaza , dar cu sos de rosii natur , asa , rupte, ca la tara …mamaaaaa, ma ia cu ameteli , mila , indurareee ….:-((
May 18, 2010 at 5:44 am
ei..nu tine asta de taran sau nu 🙂 tine de gusturi..
May 18, 2010 at 1:35 am
Daca afla Boc de tine , modifica indicele nivelului de trai al poporului in scrisorile alea catre FMI….Ce belsug, ce voie buna , ce ardei iuti …. :-D))
June 18, 2012 at 8:54 am
ai dreptate,am face bine sa nu dam de inteles ca o ducem bine,ca pun astia taxa pe farfuria cu tocanita :-))
June 11, 2011 at 7:36 pm
Ma pregatesc sa o prepar acum…arata delicios, dar pun pariu ca este si mai buna la gust 🙂
January 7, 2013 at 12:27 am
O ho,si eu si cu si fara mamaliguta cu ardei iute si o femeie calda NICI IN RAI NU CRED MAI BINE dupa muraturi de iarna Tu ce Zici ba??vin de casa, Ma pentru binele ei bea tu…