Tocanita de cartofi cu costita de porc


Tocanita de cartofi cu costita de porc

4 bucati coaste porc

2 morcovi

3 cepe

10 cartofi de marime potrivita

Sare – dupa  gust

Pasta de tomate sau zarzavat( rosii, ardei)- in functie de anotimp

Ulei

Carnea de porc se spala, se sterge si impreuna cu ceapa se caleste putin. Se adauga morcovul, apa si se lasa la fiert pana ce carnea se inmoaie. Se adauga cartoful taiat rondele sau pe lungime ( dupa preferinte) si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Dupa ce cartoful a fiert se adauga rosiile si ardeiul, iarna din conserva, vara proaspete. Cand si rosiile si ardeiul au fiert se opreste si se adauga patrunjel sau alte mirodenii.

Dupa preferinte, se poate baga la cuptor 20 minute sau se scade pe foc.

Se serveste cu mamaliguta si muraturi sau paine si muraturi sau salata.

Pofta buna!

Posted in mediu. 6 Comments »

6 Responses to “Tocanita de cartofi cu costita de porc”

  1. Giacomo Says:

    Ahh…intotdeauna am simtit ca sunt taran …imi place rau de tot mancarea de cartofi cu sos mult, cu marar, cu carne , fara carne , nu conteaza , dar cu sos de rosii natur , asa , rupte, ca la tara …mamaaaaa, ma ia cu ameteli , mila , indurareee ….:-((

  2. Giacomo Says:

    Daca afla Boc de tine , modifica indicele nivelului de trai al poporului in scrisorile alea catre FMI….Ce belsug, ce voie buna , ce ardei iuti …. :-D))

    • Magda Says:

      ai dreptate,am face bine sa nu dam de inteles ca o ducem bine,ca pun astia taxa pe farfuria cu tocanita :-))

  3. yummi Says:

    Ma pregatesc sa o prepar acum…arata delicios, dar pun pariu ca este si mai buna la gust 🙂

  4. Tino. tinel Says:

    O ho,si eu si cu si fara mamaliguta cu ardei iute si o femeie calda NICI IN RAI NU CRED MAI BINE dupa muraturi de iarna Tu ce Zici ba??vin de casa, Ma pentru binele ei bea tu…


Leave a reply to pisiroz Cancel reply