Salata nemteasca


Salata nemteasca

2 bucati praz

200 g kaizer

1 cutie conserva porumb

1 cutie compot ananas

Sare

Pt maioneza facuta in casa:

2 oua

150 ml ulei

Zeama lamaie

Prazul se taie rondele. Kaizerul cubulete mici, la fel procedam si cu ananasul. Porumbul se scurge de zeama.

Maioneza ( eu prefer maioneza facuta in casa)

Se fierbe un ou tare, se lasa la racit, apoi se pune galbenusul in bolul pentru maioneza.  Din oul nefiert folosim doar galbenusul. Se amesteca incontinuu pana devine o pasta omogena, apoi se adauga cu grija uleiul la temperatura camerei. La sfarsit se adauga zeama de lamaie pentru un gust racoritor ( maioneza se poate drege folosind fie cartof fiert, luand cate putin din compozitia care s-a taiat si amestecand in alt bol, fie facand acelasi lucru dar folosind albusul de la oul nefiert, fie folosind zeama de lamaie sau sare de lamaie amestecata cu putina apa)

Se amesteca toate ingredientele cu maioneza, se lasa la rece si apoi se poate servi.

Pofta buna!

4 Responses to “Salata nemteasca”

  1. Claudia Says:

    ciudata combinatia….dar arata superb….o voi incerca si eu:)

  2. Claudia Says:

    Felicitari pentru blog !

  3. Giacomo Says:

    E interesanta ,trebuie sa mananc asta , ma incita rau …


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: