Musaca


Musaca

500 g carne tocata de porc

3 cepe

3 oua intregi

150 ml sos de rosii

1 kg cartofi

sare

piper

ulei

Se curata cartofii si se taie rondele, apoi se pun la prajit in uleiul incins. Separat se curata ceapa, se taie, se pune la calit apoi se adauga carnea tocata, sare, piper.  Se lasa la calit, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.  Pentru a se inchega se bat 3 oua si 3/4  se amesteca cu carnea si ceapa.

Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza un strat de cartofi prajiti. Se adauga sos de rosii, apoi un strat de carne si ceapa, din nou un strat de cartofi peste care se pune sos de rosii si restul de oua batute.

Se introduce tava la cuptor si se lasa pana incepe sa se rumeneasca.

Se serveste cu smantana pe deasupra si cu muraturi.

Pofta buna!

Posted in mediu. 3 Comments »

3 Responses to “Musaca”

  1. Giacomo Says:

    Pentru musaca ( ah, ce-mi place ! ) , eu tai cartofii rodele subtirele si le asez mai compact , in straturi succesive , alternate cu carne ,nu mai mult de trei. Apoi bag toul la cuptor pentru 30 minute . Sa vezi ce iese !!

    • pisiroz Says:

      vad ca te pricepi…:)

      • Giacomo Says:

        Eu pun deasupra ketchup iute- nu smantana , uite, vezi, d-aia esti grasa , ca mananci prea gras – si mananc cu muraturi ( castraveciori sau gogosar rosu in otet , dar nici salata de sfecla rosie nu ma lasa indiferent , ba din contra, asi zice , o mananc cu paine !!)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: