Piftie/ racitura


1 picior porc

3 cepe potrivite

2 morcovi

usturoi

sare -dupa gust

Se taie piciorul de porc in bucati  ca pentru ciorba. Se spala si se curata soriciul in mai multe randuri de apa fierbinte. Ultima data se spala in apa rece si se pune la fiert tot in apa rece. Se spumuieste de mai multe ori la primele clocote, dupa care se adauga ceapa si morcovul si se lasa la fiert. Cand carnea se desprinde de pe os, se scoate si se alege carnea, se aseaza mai multe castroane. Zeama ramasa se fierbe in continuare, calculand sa ramana 1/4 din ea. In aceasta se adauga usturoiul pisat si se lasa cateva minute cat sa-si imprime gustul de usturoi. Apoi aceasta zeama se strecoara intr-un vas curat, dupa care se completeaza in castroane in mod egal, deasupra carnii.

Se lasa la rece pana a doua zi si se serveste.

Tips and tricks : Din morcovul fiert se pot face diferite figuri care se aseaza alaturi de carne in castroane.

Secretul unei racituri bune si bine inchegate este acela de a nu  adauga apa in timpul fierberii.

Pofta buna!

Reteta a fost facuta cu ajutorul mamei…:) multumiri!!

One Response to “Piftie/ racitura”

  1. Giacomo Says:

    mananc piftie ca un disperat , cu muuuuult usturoi, sa fie iute la limba ! Se poate face cu orice carne , pui de exemplu , e la fel de buna .Ce-mi place Piftia , mamma mia !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: