Fasole batuta


400 g fasole

2 morcovi

4 cepe

usturoi

bulion

sare

Se alege fasolea de eventualele boabe stricate sau alte impuritati. Se spala in apa fierbinte dupa care se pune la fiert in apa rece. Apa se schimba de 3 ori dupa ce fasolea se fierbe in cateva clocote. Se pune din nou la fiert in apa rece. Cand incepe sa se inmoaie se adauga morcovul ras si ceapa tocata marunt. Nu se adauga apa pe parcurs si cand este fiarta bine, se strecoara, se paseaza bine (cu blenderul sau cu o lingura de lemn) si  se adauga usturoiul pisat. Separat se caleste ceapa tocata foarte marunt in cateva linguri de ulei. Cand ceapa inmoaie se adauga 2 linguri de bulion si se lasa sa fiarba. Cand este bine amestecat se aseaza peste fasolea asezata in farfurie.

Se poate servi ca aperitiv, ca mancare de post si ca felul 2. In zilele fara post se serveste cu carnati prajiti sau la gratar.

Pofta buna!

2 Responses to “Fasole batuta”

  1. Giacomo Says:

    Mai , Energia Constantinescu….tu esti sigura ca nu esti bucatareasa de meserie ? Adica profi ? Mama ta stiu sigur -sigur ca este o bucatareasa super-tare , la fel e si mama , dar sunt niste chestii pe care nu orice ametit sau ametita le fac , cum ar fi schimbarea apei de mai multe ori la fasole ….Hm ! Sunt foarte incitat , imi place sa explorez , iar aici la tine e un intreg teritoriu de explorat . Ma simt foarte bine la tine aici, am mai spus !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: