Tort diplomat


La multi ani, Bobo!

4 oua

100 g zahar

100 g faina (6 linguri)

1 plic gelatina

1 plic zahar vanilat

100 ml apa

500 ml frisca lichida

1 cutie compot de ananas

1 borcan compot de piersici

2 portocale

4 kiwi

Se separa galbenusul de albus.

Albusurile se bat spuma, cu mixerul sau cu telul( eu prefer telul), se adauga putina sare, iar dupa ce s-au batut bine se adauga zaharul in ploaie, apoi galbenusurile si faina amestecandu-se usor.

Intr-o cratita unsa cu putin ulei si tapetata cu faina  sau cu o folie de aluminiu se adauga compozitia si se da la cuptor. Se lasa pana ce blatul are o culoare aurie.

Fructele se taie in bucatele mici si se scurg de zeama.

Intr-o cratita se pune apa, se adauga gelatina si se amesteca incontinuu. Cratita se tine pe baie de aburi. Cand gelatina se topeste se ia cratita de pe baia de aburi si se lasa sa se raceasca.

Separat se bate frisca cu mixerul pana devine tare. Peste frisca se adauga fructele si gelatina si se amesteca bine. Compozitia se lasa putin la frigider.

Cand blatul este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. In momentul in care s-a racit se scoate din cratita, se taie si se insiropeaza cu zeama din compot.

Intr-o cratita se pune o folie peste  care se pune o parte din blat, pe margine se pun rondele de portocala,  apoi se adauga compozitia din frisca si fructe si cealalta parte din blat si se da la frigider cateva ore.

Se scoate din frigider, apoi usor se trage de folie si se pune pe un platou si se orneaza cu frisca.

Pofta buna!

3 Responses to “Tort diplomat”

  1. Giacomo Says:

    Ce dezmat cu fructe !😀 ))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: