Ce face Pisiroz?


mai scrie si pe:

http://pandoras.realitatea.net/life/prima-reteta-7481.html

4 Responses to “Ce face Pisiroz?”

  1. Giacomo Says:

    Uite ceva cu adevarat exotic, este una din preferatele mele …Este un fel de superafrodisiac si se face asa ( mai rapid decat asta nu exista , decat sa tai painea sau sa spargi ouale , atat ) . Asadar : Se ia o banana coapta , galbena , frumoasa …Daca e si un pic curbata ( ce obscen😀 ) efectul este si mai frumos, se aliniaza marginii farfuriei /platoului . Se aseaza intr-o margine, nu in centru . Se decojeste si se infasoara intr-o felie de somon fume ( se gaseste la MegaImage, ambalat in niste placi de carton si plastic vidat ) . Se infasoara in asa fel, incat capetele bananei sa ramana afara , cam doi cm de fiecare parte ….Cine are placere, poate sa puna doua foi de somon , una peste alta , dar va iesi putin cam groasa chestia , pentru ca : peste somon, se infasoara o felie subtire de cascaval , din aia la tipla , sa fie ceva bun si mare , nu patratelele alea meschine …Asa …Dupa ce sa-u facut infasurarile ( trebuie sa arate foarte curat , ca un bandaj , ca un manson ) se baga farfuria /platoul la microunde – eu asa fac , ca nu am rabdare si altfel la cuptor se strica aspectul – la microunde, ziceam, la puterea 60 ( din 100 ) , timp de 2-3 minute . Se scoate , platoul /farfuria trebuie sa fie maricel /maricica , neaparat alba , imaginea e ca o pictura superba , se lasa putin sa se raceasca si se mananca imediat cu ketchup iute, piper , sare si ce-o mai da Dumnezeu . Si cu putina paine , o singura felie, daca se poate un pic uscata , dar nu pesmet. ATENTIE ! Banana devine foarte fierbinte la microunde si riscul de oparire este mare , daca se consuma imediat , de aceea se lasa 3-4 minute sa se raceasca. Gustul este absolut demential, sarat , dulce , afumat, aroma de banana , aroma puternica de peste . Inainte sa mananci fa-i o poza , merita , este un tablou incredibil . Am vazut asta acum 30 de ani intr-o revista de lux despre calatorii pe transatlantice si este o reteta Hawaiana . Am asteptat 10 ani pana a murit Ceausescu si mi-am luat un cuptor cu microunde , apoi am mancat asta . De fiecare data este savuros ( si un pic satios , cascavalul topit imbraca somonul si banana topita dar intreaga si nearsa ). Oricum, am inteles ca tu pui smantana la orice , mancare satioasa adica , asa ca sunt absolut sigur ca o sa-ti placa , este un adevarat dezmat al gusturilor si aromelor contrarii . Scorpionul veritabil este cel mai curios si curajos in a experimenta chestii noi si interesante . Pofta buna !

    • Giacomo Says:

      F F important !! Prima oara incearca fara paine , e mai aprope de original si este super ! Ketchup-ul se pune peste cascavalul topit, perpendicular peste banana si sa ajunga si un pic pe farfurie . Toata chestia asta este arta vizuala , trebuie talent artistic, de-aia trebuie farfuria alba , ca o coala de desen …Peste ketchup se presara piperul , sare – daca e cazul, dupa gust – si putin cimbru sau busuioc uscat , cat iei in varful degetelor ….Ma ia cu ameteli mereu cand descriu reteta asta …gata fug la masa …..de lucru😦 …

    • Giacomo Says:

      2 minute, nu trei , e mai bine , depinde de cuptorul cu microunde . Daca cascavalul s-a topit frumos si nu a curs ca prostul , e perfect , daca a curs si s-a labartat in farfurie , se strica aspectul comercial , e rateu …

  2. Giacomo Says:

    A ! Si inca ceva : cum se mananca chestia asta : de la stanga la dreapta – daca esti crestin sau de la dreapta la stanga daca esti musulman sau evreu mozaic – deci , de la un capat al bananei se infige furculita si se taie cu cutitul rondeluta de 1-2 cm si se ia cu furculita , se baga in gurita si se savureaza , pe indelete , inchizand ochii si in liniste absoluta … ca sa poti simti toate aromele si gusturile din bucatica aia …Asa se mananca pana se ajunge la celalalt capat al bananei…Apoi , se mananca si ala , si gata . Dupa asta, inghetata Profiterol sau ceva combinat, cu fructe si un lichior bun , o visinata de casa sau un wisky tot bun , Teachers sau Queen Anne . Fara alte fitze, stiu eu de ce am zis de marcile astea ….Pe urma, meditatie in fotoliu …..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: