Salata nemteasca-olteneasca


4 bucati praz

5 oua

jumatate radacina telina

200 g kaizer

200 g cascaval

compot de ananas

sare

zeama de lamaie

ulei

Prazul se taie rondele. Cascavalul, kaizerul se taie bucati mici, la fel se procedeaza si cu ananasul. 4 oua se pun la fiert, iar celalalt se foloseste la maioneza. Telina se da pe razatoare. Ouale fierte se racesc si se taie bucati.

Maioneza se face dintr-un ou  fiert tare de la care folosim galbenusul, racit si dintr-un galbenus crud. Se amesteca incontinuu galbenusurile pana se obtine o pasta omogena, apoi se adauga cu grija uleiul la temperatura camerei, putin cate putin. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si putina sare de lamaie pentru un gust racoritor.

Se amesteca ingredientele si se  lasa la frigider 1-2 ore, apoi se poate servi.

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: