La multi ani tuturor copiilor!! si celor cu suflet de copil!
3 oua
300 g faina
400 ml lapte
sare
ulei
dulceata de zmeura
gem de prune
Se cerne faina intr-un bol, apoi se adauga ouale si se amesteca bine. Se adauga laptele si se mesteca usor (se poate amesteca si cu mixerul). Compozitia se lasa jumatate de ora sa “se aseze”.
Intr-o tigaie se pune putin ulei, se lasa la incins apoi se adauga compozitia. Se lasa sa se coaca pe ambele parti, apoi se scot si se lasa la racit.
Cand s-au racit se adauga dulceata de zmeura sau gemul de prune, se ruleaza si se servesc ca desert.
Se poate folosi orice gem sau dulceata, dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!
June 1, 2010 at 6:00 pm
Gem de caise , de gutui si de capsuni …Pe urma dulceata de nuci verzi si de smochine si de trandafiri …mmmmmmmmmmm……fac ca un barzaune acum , nu trebuia sa vad asta acum …( vezi ce frumos arata asa roluite ? ) …
September 11, 2010 at 7:41 pm
Dublează compoziţia şi la cantităţile astea mai pune o cutie de Silva Dark (bere neagră) că vin şi eu. Pe bune, încearcă să faci compoziţia şi cu bere neagră în loc de apă minerală, îi conferă o aromă specifică. Şi cu dulceaţă de afine sau nuci verzi.
September 11, 2010 at 10:21 pm
o sa incerc ;). Dar ai putea sa faci tu clatitele si vin eu.. :))
September 15, 2010 at 7:39 pm
Da da. Că oi avea tu idee pe unde vine Dăneasa 😛
Am două indicii pentru tine: e în România şi are şi curent electric 😀
September 15, 2010 at 8:54 pm
haaha…e langa Draganesti Olt, Caracal…stiu chiar foarte bine unde este..:))