Supa de galuste


aripi de pui

5 cartofi

2 morcovi

2 cepe

1 legatura patrunjel proaspat/  patrunjel uscat

gris

2 oua

sare

Se spala carnea de pui, se parleste putin (deoarece ramane puf de la pene), se pune la fiert, cand incepe sa clocoteasca se ia spuma de deasupra cu o spumiera. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga ceapa si morcovul, taiate mare sau se lasa intregi. Dupa 20 minute se adauga si cartofii taiati in 4 si se lasa la fiert. Supa trebuie  fiarta la foc mediu.

Intre timp, intr-un vas se bat ouale, apoi se adauga cate putin gris pana se obtine o pasta omogena.( se bat cu o furculita pentru o mai buna omogenizare)

Cand si legumele sunt aproape fierte se ia cu o lingura pasta de gris si se pune in oala. Inainte de a lua cu lingura compozitia se introduce putin lingura intr-un pahar cu apa ca sa nu se lipeasca compozitia.

Se lasa la fiert la foc mediu si se adauga cate putina apa rece peste galuste pentru a se fragezi.

Cand totul a fiert se adauga patrunjel proaspat pe deasupra (in caz ca nu avem patrunjel proaspat putem adauga uscat).

Pofta buna!

Posted in mediu. 5 Comments »

5 Responses to “Supa de galuste”

  1. Giacomo Says:

    Ai uitat Pastarnacuuuuu !! Asta da cel mai bun gust supei de galuste ! Si – de obicei – supa de galuste se face fara carne, doar cu zeama ramasa de la fiertul pasarii . Iar patrunjelul nu se vede in poza , si trebuie sa fie muult ! Si se mai pune si piper macinat ( sau boabe , unora le place , mie nu ) deasupra , peste galustele din farfurie ..Deja simt ca am ameteli ..in curand vor aparea halucinatiile …N-am mancat de alaltaieri …numai Cola am in mate 😦 …

  2. Giacomo Says:

    mai bine grasa si frumoasa si devreme acasa , iar dimineata si mai devreme … Se vede ca dormi fara intreruperi … :-D)) Esti cumintica 😉 ( Oricum , esti de preferat unor aschilambice cu silicoane de 9 kile , care fac subiecte prin tabloide … ) Energia Constantinescu , Energia , salveaza Romania (de la inanitie ..:-D)) )


Leave a comment